10 неща, с които да помогнем на природата

fairies

Ако осъзнавахме, че всяка наша мисъл и действие се отпечатват в етера и стават наша реалност, щяхме да сме много по-отговорни към себе си, близките ни и света, който ни заобикаля. Според различни източници, ние сме на ръба на екологична катастрофа, заради хилядолетия на безразсъдното експлоатиране на нашата планета-майка Земята.

Картинката ни е пределно ясна, но какво можем да направим, за да помогнем? Отговорите се дават в една прекрасна книга, написана от Танис Хелиуел “Лято с Леприконите”. Танис от дете вижда елементалите (1) и другите обитатели от по-горните измерения и получава съобщения от тях как да им помогнем и да спасим нашата планета, а по този начин да подобрим и собствената си еволюция.

В книгата се представят 10 съвета за това как бихме могли да помогнем:

  1. Вярвайте в елементалите. Вярата на хората укрепва елементалите и им дава енергия.
  2. Бъдете щастливи и ентусиазирани. Потиснатите и тъжни хора отблъскват елементалите.
  3. Ходете на здравословни места сред природата колкото е възможно по-често. Разхождайте се в гори, по морския бряг, полегнете на поляна, слушайте птиците и поседнете покрай някое поточе. Влезте в точната вибрация на Земята и чуйте какво иска тя. Ако правят тези неща, хората ще очистят вибрацията си.
  4. Оценявайте красотата на природата. Когато хората правят това, те привличат към себе си елементалите.
  5. Работете и създавайте заедно с природата, като засаждате дървета, отглеждате цветя и храните птиците.
  6. Изпращайте енергия на елементалите, които се грижат за дърветата, цветята, водата и планините, за да ги запазите здрави. Правете това с радост и благодарност.
  7. Учете другите хора да ценят природата. Правете го с любов и радост и тези хора ще започнат да разбират нуждите на Земята.
  8. Вършете нещата непринудено, освободете се от прекомерното планиране и организиране.
  9. Всеки ден отделяйте време, през което да не правите нищо. Създайте си пространство както вкъщи, така и в главата си и се настройте да ви се случват магически неща.
  10. За да се свържете с елементал, който желае да работи с вас продължително време, седнете на тихо място сред природата, затворете очи и извикайте този елементал при вас. Забележете какъв вид природен дух идва. Попитайте го какъв е неговият дар и името му. Слушайте този елементал, изпълнявайте препоръките му и вашата връзка ще стане по-силна.

Не е трудно нали?

Това са само част от мъдростите разкрити от елементалите на хората  в книгата на Танис. Ако желаете, може да си закупите книгата (тя е на символична цена) и да се потопите в истинскопътешествие в света на природните духове.

 

Бележки:

(1) Елементалите са природните духове – феи, елфи, гноми, леприкони, дриади и т.н.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s